03 Haziran 2007

Ömer Faruk Daş, Adıyaman, Avukat



Dalgalanan masaüstü, su efektleri. Bu blogda artık linux masaüstlerinin çoğunlukta olması beni çok sevindiriyor. Unutulmasın ki APPLE MAC OS da tıpkı linuxler gibi unix tabanlıdır. Onları da bu kategoride sayıyorum. Sistemim Linux çekirdeği kullanan ulusal dağıtımımız PARDUS'tur.

2 yorum:

fatiharat dedi ki...

İnsanı Pardus'a özendiriyorsunuz Ömer Bey, Felis Chaus sürümünü denemeden edemeyeceğim sanırım :)Paket depolarının genişliği sayesinde opensuse ve ubuntu bu tatlı yarışı şu an önde götürüyor gibiler ama Pardus gümbür gümbür geliyor :) KDE yeni paketlerini birkaç büyük dağıtımın yanında Pardus için de ayrı derlenmiş olarak yayınlamış. Kullanılan 50 kadar ayrı dağıtımın olduğunu düşünürsek Pardus'un KDE'nin derlenmiş paket yayınladığı 6-7 dağıtımın içine girmesi büyük başarıdır :) Paket depolarının ubuntu'yu da geçmesi dileğiyle Pardus'u bi ayrı tebrik etmek lazım... Kullanımı kolaylaştıran konfigurasyon araçları gerçekten inanılmaz başarılı, birçok dağıtımda yok, yast'tan da iyi olduğunu söyleyenler var :) İnşallah bir gün ülke kurumları ve vatandaşları olarak Microsoft'a para akıtmaktan vazgeçeriz ve tam olarak yerelleşmiş Türkçe işletim sistemimizi kullanırız...

Çok güzel bir masaüstü olmuş.. :) İkonlarınızın sadeliği bana kendimi çok dağınık hissettiriyor :)

Av.Ömer Faruk DAŞ dedi ki...

Fatih bey yılların suse işletim sisteminin deposunda eğer yanılmıyorsam 3000 kadar program var yeni yetme pardusta bu rakkam şimdiden 2000 civarında Pardusun tek büyük eksiği arkasında novell yada red hat gibi güçlü bir linux distrosunun olmaması şuanda tübitak himayesinde işler yürütülmeye çalışılıyor bende bu blogda insanlarımızı linux sistemlere özendirmeye çalışıyorum.