24 Temmuz 2006

Masaüstüm

" Masaüstüm, her zaman sade olmalı, hiçbir klasör dosya orada gelişi güzel durmamalı. Yoğun işler sırasında karışmalı ama akşam muhakkak en sade haline getirilmeli. Yoksa iş yapamam ruhum daralır, verimim düşer, sağlıklı çalışamam. Masaüstüm hiç şaşalı bir arkaplana sahip olmadı.Hep dingin, sade ve bence şık." Kadir Doğan, İstanbul, Yazılım Geliştirici.

Peki sizin masaüstünüz sizin için neyi ifade ediyor?

Neden masaüstü mü göndereyim?

Bilgisayarımızı açtığımızda karşımıza ilk gelen, bazıları için özel alan bazılarının, kardeşiyle ya da ev arkadaşlarıyla paylaştığı kamuya açık alan. Ama her iki durumda da bizden birşeyler taşıyan genellikle microsoft bazen linux destekli ekran görüntülerimiz, masaüstümüz. Karmakarışık olsa da aradığımızı hemen bulduğumuz bize ait alanlar. Duvarkağıdını özenle seçtiğimiz ya da hiç bir zaman süslemediğimiz uğrak yerimiz.

Sizin için masaüstünüz neyi ifade ediyor bunu merak ediyoruz. Ayrıca "mesleki olarak bilgisayar kullanım alışkanlıklarını ortaya çıkarabilir miyiz?" şeklinde kafamızda bir soru var.

Masaüstümü nasıl göndereceğim?

Masaüstünüzün orjinal boyuttaki görüntüsünü, deskshot@gmail.com adresine Ad,Soyad (isteğe bağlı) , Yaşadığınız il, Meslek bilgisi ile birlikte, masaüstünüzün sizin için ne anlam ifade ettiğinide kısaca anlatarak gönderebilirsiniz.

Masaüstümün ekran görüntüsünü nasıl elde edeceğim?

Masaüstünüzün ekran görüntüsün almak çok kolay bir işlemdir.

  • Bütün çalışma pencerelerinizi kapatın/minimize edin.
  • Masaüstünüz görünür halde iken klavyenizin Print Screen/Prnt Screen tuşuna basın.
  • Herhangi bir resim işleme editörü (Photoshop, Fireworks, Paint vb) açtıktan sonra yeni bir boş dosya oluşturun.
  • CTRL + V tuş kombinasyonu ile yada Edit /Paste (Düzen / Yapıştır) seçeneği ile masaüstünüzü yapıştırın.
  • Resim dosyasını kaydedin.


Masaüstü ikonlarını transparan yapmak?

Masaüstünüzde kullandığınız arkaplan resimlerinin üzerinde yer alan ikonlar, eğer bir artalan rengi barındırıyor ve masaüstünüzde göz zevkinize hoş gelmiyorsa eğitselimizden bu durumu nasıl bertaraf edebileceğinizi izleyebilirsiniz.

  • Öncelike My Computer (Bilgisayarım) üzerinde sağ tuş tıklatın.
  • Çıkan menüden Properties (Özellikler) i tıklatın.
  • Karşınıza gelecek olan pencereden Advanced (Gelişmiş) tabını tıklayın,
  • Burada Performance (Performans) başlıklı bir bölüm göreceksiniz. Ona ait Settings (Ayarlar) butonunu tıklayın,
  • Karşınıza gelecek pencerede Vissual Effects (Görsel Efektler) leri değiştirebileceğiniz bir checkbox (seçme kutusu) listesi gelecek.
  • Buradaki listeden "Use shadow drops for icon labels on the desktop" (Masaüstündeki simge etiketlerinde bırakma gölgesi kullan) seçili hale getirmeniz yeterli olacaktır.
Masaüstüm ne zaman yayınlanır?

deskshot@gmail.com adresimize gönderdiğiniz masaüstü görüntülerini hemen (5 dakika içinde) yayınlayabilmek için her an mail adresimizi kontrol ediyoruz. Bu gayretimizi haftasonu devam ettiremeye biliriz :) Ya da hafta içi işyerinden çıkıp eve gittiğimiz o ara içinde (18:30-19:30) aynı şey geçerli. İş çıkışı bir çay bahçesinde stress attığımız zamanlarda oluyor. Bu molalar için kusura bakmayın :)

En kötü ihtimalle de internet erişimimiz yoktur. (Korkunç bir durum)

Masaüstüm projesine destek vermek için ne yapabilirim?

Masaüstüm projesine masaüstünüzü göndererek katkıda bulunmak en büyük destektir. Bunun yanında link değişimi yapabiliriz. Sitenizden masaüstüm e link verip deskshot@gmail.com adresine bildirirseniz link paylaşımı için elimizden geleni yapmaya çalışırız

Uzaktan Yardım köşemizde ise bu projeden sitelerinde bahseden linkler yer almaktadır. Belki başka başka sitelerde de bahsedilmiştir ama tesbit edebildiklerimiz bunlar. Şayet Uzaktan Yardım köşemizde yer almanız gerektiğini düşünüyorsanız deskshot@gmail.com adresine bildiri gönderirseniz bu linki sitemize eklemekten büyük mutluluk duyacağız.

3 yorum:

Recep Hilmi TUFAN | rehitu.com dedi ki...

Çok güzel bir uygulama olmuş. Ben de göndereyim bari...

Adsız dedi ki...

Lap toplarda fn+prtsc tuşu screenshot için. çok soran oluyor.

Adsız dedi ki...

Çoook uzun zaman önce bi masa şeyisi yollamıştım. Hemen bir destek daha yapacağım.