31 Ekim 2006

Serap Koç, İstanbul, Bilgisayar Mühendisi

Masaüstümün ruhumu yansıttığını düşünüyorum...

29 Ekim 2006

İlker Yoldaş, Ankara, Yeni Mezun (Ekonomi)

İlker Yoldaş bu masaüstü ile beraber 3. kez masaüstünü bizlerle paylaştı. Kendisine yoğun ilgisinden ve katılımından dolayı teşekkür ediyoruz.

İlker Yoldaş'ın daha önceki masaüstü resimlerini görmeniz için;

Versiyon 1 http://masaustum.blogspot.com/2006/07/ilker-yolda-ankara-yeni-mezun-ekonomi.html

Versiyon 2 http://masaustum.blogspot.com/2006/09/ilker-yolda-ankara-yeni-mezun-ekonomi.html

25 Ekim 2006

Kuddusi, İstanbul, Öğrenci

Benim bile aradığım bir şeyi bulamadığım karmaşık bir masaüstüm. Haftada bir düzenlerim sonra yine bozulur.

24 Ekim 2006

Özgün Savaş, Ankara, Öğrenci

Masaüstümde her an işime yarayabilecek programlar bulundururum. 2 tane widget'ım var :) Duvarkağıdım ise her zaman koyu tonlarda olur. Bu duvarkağıdını 2 aydır kullanıyorum çok seviyorum çünkü, ayrıntısız, sade. Hayatımda olduğum gibi bilgisayarda da titiz davranıyorum, kalabalıktan hoşlanmıyorum.

Onur Yerlikaya, İstanbul, Öğrenci / Web Programcısı

Masaüstünün derli toplu olması bana daha büyük bir haz veriyor. Masaüstü fotoğrafımı gönderiyorum diye toplamadım ! :) Her zaman böyle ve masaüstümün düzeni çalışmalarımda da düzene yol açıyor. Masaüstü demek bilgisayardaki düzen demek... vs. vs. edebiyat yapamıcam :)))

22 Ekim 2006

Salim Kılınç, Ordu, Öğrenci

Masaüstümü temizledim ve diğer az kullandığım programları klasöre koydum yoksa ekranda gözükmüyor ki :))

16 Ekim 2006

Göker Murat Dönmez, İstanbul, Öğrenci

Masaüstümde ki görüntünün rahatlatıcı olmasına dikkat ederim. Bu resim bana ulaşılacak/tırmanılacak güzelliklerin olduğunu hatırlatıyor ve ne kadar kolay olduğunu. Herşeyimi ayrı kategorilerdeki dosyalar içinde düzenli olarak saklamak istiyordum ve yakın zamanda bunu uygulamaya geçirdim . Önceden çoğu kez kaybolduğum oldu. :) Tertip , düzen bunlar önemli şeyler.

Murat Sönmez, İstanbul, Mimar/Tasarımcı

Masaüstü üzerinde hiç bir ikon barındırmam. İhtiyacım olan bütün her şey ekranın altında taskbarda durur. Masaüstüm bir nevi tablo gibidir benim icin.

Pınar Yanardağ, Çanakkale, Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi

Daha önce de masaustum'e bir ekran görüntüsünü yollamıştım. Bu seferki cadılar bayramı temalı. :)

Pınar Yanardağ 'ın daha önceki masaüstü resmini görmek için tıklayınız.

10 Ekim 2006

Naci Katırcı, Ankara, Fransızca Öğretmenliği Öğrencisi


Görüldügü gibi derli toplu bi masaustu var, tabiki gercegi yansitmiyor, buraya ekran goruntusu gondermeyi dusundugum icin ufaktan bi temizlik yaptim, fena da olmadi :)
Duvarkagidina gelince,
Kendi tasarladigim bi duvarkagidi. Siyah benim icin gizem ve sertlik ifade eder, o yuzden siyah ve tonlarini seviyorum.
Onceden sadece "C'est lui, qui peut dire je suis Turc" yaziyordu, cevremdekilerin surekli o yazinin manasini sormalarindan sikildigim icin altina minik harflerle Turkce karsiligini yazdim, Ne mutlu Türküm diyene!..

Gamze Bütünoğlu, İstanbul, Bilgisayar ve Öğretim Teknolojisi Öğretmenliği Öğrencisi


Masaüstümün arkaplanında genellikle sevdiğim ve uzakta olduğum insanların fotoğrafları yer alıyor. Bu benim kuzenim, Emir. Bir programdan çıkıpta masaüstümde sevdiklerimi görmek hoşuma gidiyor.

Gördüğünüz gibi masaüstüm pek kalabalık değil. Bazen çok dolu olabiliyor fakat onları düzene sokmak zoruma gittiği için kalabalıklaşmadan önlemimi alıyorum:) Birkaç tanesi dışında kısayol kullanmıyorum.

Erçin Dedeoğlu, İstanbul, İç Mimarlık 3. Sınıf Öğrencisi

Masaüstü benim için gücün sembolüdür. İşinize yönelik uygulamaların kısa yolları bulunmalıdır. Alakasız her simge sizin performansınızı yavaşlatacaktır.

Bence masaüstüne konulan her simge, Dünya devi bir programa ait olmalıdır. Lisanssız, demo ve freeware sürümü programlar barındırmaktan kaçındığım kadar MS Windows ile gelen uygulamaları da o kadar az kullanmaya dikkat ederim.

Bazı kişilerin başını döndürmesine rağmen, masaüstüm bana göre çok düzenlidir. Uygulamalar gruba ayrılmış ve dizgiye girmişlerdir. Sol kısım genelde son araştırmalarım ile doludur. Sağ tarafı daha stabil uygulamalarım için ayırdım. İncelendiği zaman çok rahat şekilde çözülebilir.

04 Ekim 2006

Fırat Aydıngün, Bursa, UÜ Bilgisayar Tekn. ve Prog. Bölümü Yeni Mezun

Masaüstüm kimilerine göre karışık da olsa kendine has bi düzeni vardır. Ben simgelerin özgür olması gerektiğine inanırım bu yüzden onları herhangibir kalıp içerisine sokmaya çalışmam(kesinlikle simgeleri yerleştir komutunu kullanmam). Masaüstüm'ün fazla kalabalık olmasını istemem zaman zaman artık üzerinde çalışmadığım dosyaları ilgili klasörlere kaldırır veya silerim. Önemli Dosya ve klasörlerimi ortalıkta bırakmaktan hiç hoşlanmam onları yerel disklerim içinde sadece benim bildiğim dizinlere saklamayı severim... Masaüstümde hiç kısayol bulundurmam onun yerine bazı işler için (explorer,Messenger vb. programları çalıştırmak gibi) Başlat çubuğundaki hızlı başlatı kullansamda aslında uzunyolları daha çok severim.
Belkide Masa üstümü biraz ihmal ettiğimi düşünebilirsiniz ama aslında bazen boş zamanlarımda masaüstümle beraber hoş zaman geçirdiğimizde olur. Mesela Arkaplanı değiştirip, simgelerin konumlarını yeni arka plan resmine göre yeniden düzenleyerek...
masaustm.