30 Ağustos 2006

Bora Bilgin, İzmir, Doktor


Masaüstümde kendi çektiğim fotoğrafları kullanıyorum. Genelde de bunlar eşim ya da oğlumun fotoğrafları oluyor. Bu fotoğrafı da geçen ay Marmaris İnbükü kampında çektim.Fotoğrafı görünür hale getirebilmek için de masaüstümü epeyce temizlemek zorunda kaldım, bir iki gün böyle temiz kalır artık.

24 Ağustos 2006

Sara Serap , Kilis, Bilg. Teknolojileri ve Programlama Mezunu


"Masaüstüm" diye yayınlanan bir site olduğunu dün ben de arkadaşım Aslı 'dan duydum. Gerçekten insan merak ediyor. Özellikle başkasının bilgisayarında ne tür programlar var diye. Masaüstü ne kadar süslü olursa, insan o kadar bilgisayarla yakın oluyor. Bir de biz programcılar vaktin büyük bölümünü bilgisayar başında geçtiğimiz için, bir vakitten sonra bilgisayar ile can ciğer dost oluyoruz. Özellikle Delphi programında. Bayağı bir şey yapıyorsun kodlarla, bir hata yaptığında seni program dışına atıyor. Nasıl da morali bozuluyor insanın.

22 Ağustos 2006

Aslı, Kilis, Bilg. Teknolojileri ve Programlama Mezunu

Masaüstü benim için her şey. Neden diyecek olursanız, eğer bilgisayar ile sürekli çalışıyorsanız - ki bu çağda bilgisayarsız ortam düşünülemez hale geldi - ilk açılışta insan, kendisini motivasyon etmesini sağlayacak bir şeyler görmek istiyor. Bazen oradaki resme bağırıyor, gülüyor, sevincini paylaşıyor. Genelde bir program ters gittiği zaman yaptığım şeylerden bir tanesi. Bazıları monitöre tokat atar. Hiç düşünmez ki işi yapan kasa. Monitör sadece gösteriyor olayı. Bu yüzden masaüstü bilgisayarın en önemli parçasıdır bence.

20 Ağustos 2006

Onur ALKAN, Antakya / Hatay, Selçuk Üniversitesi Öğrencisi - Web Tasarım ve Geliştirici

Masaüstüm de hayatımın her noktası gibi önceden planlanmış, görsel açıdan olmasa bile verimliliği arttıracak şekilde düzenlenmiştir. Arkaplanda ise çoğu zaman kendi tasarladığım duvar kağıtlarını kullanıyorum bu bana yaptığım çalışmaların ne yönde geliştirilmesi gerektiğini algılamam konusunda yardımcı oluyor.

Bora Dan, İstanbul, Öğrenci

Öncelikle bu uygulama gerçekten hoşuma gitti. Babamın suratından çok gördüğüm masaüstümü birileriyle paylaşmak ve başkalarının masaüstü hakkında yorum yapmak eğlenceli geldi bana. Ordan ne kadar belli oluyo bilmem ama masaüstüme önem gösteririm :). Mesela şuan gördüğünüz duvarkağıdını kendime, masaüstümde kullanmak için tasarladım. Ekrandaki 'Converse' lerde benim ve kız arkadaşım(gerçi artık eski kız arkadaşım)ın 'Converse' leri :). Yeni kız arkadaşımla başka tasarlıcam :). Neyse böyle giderse susmaya niyetim yok gibi. O yüzden izninizle bana müsaade. Hee bu arada masaüstümün resmini çekerken hiç bir değişiklik yapmadım inanın. Aynen şuan nasıl kullanıyorsamo şekilde koydum buraya. Yani ayrica bir toparlama falan filan vs. yapmadım(hala susmadım). Bu siteye de en kısa zamanda link vereceğim kendi sitemden. Tanıtımını da yapacağım, çünkü uygulama hoşuma gitti. Kendi sitemin adresini burda vermiyim, reklama girer diye arkadaşlar tepki gösterebilir.Neyse (bu 2. neyse) Baya dolmuşum masaüstü konusunda yaw :)

18 Ağustos 2006

Onur Şentüre, Eskişehir, Öğrenci


Masaüstüm genelde aşırı düzenlidir. Nedenini bende tam olarak anlamış değilim. Neyse sözü fazla uzatmaya gerek yok...

14 Ağustos 2006

(Masaüstü sahibi adını silmemizi istedi), Eskişehir, Endüstri Mühendisliği

Masaüstüm sadece lazım olan şeylerin bulunduğu aşırı derecede klişeleşmiş bir şekildedir. Farklı hiçbirşey yok. :)

Atilla Ertuğrul, İstanbul, Telekomunikasyon Mühendisi

Masaüstü benim için o günlerdeki ruh halimi yansıtan bir arayüz görünümündedir. Bugünlerde görünüş olarak düzenli görünse bile arkaplan asıl karmaşayı yansıtıyordur eminim. :)

İpin ucunu kaçırınca toparlaması zor olduğundan, çalışma dosyalarımı masaüstünde elimden geldiğince tutmamaya ve belgelerim üzerinden çalıştırmaya -acil durumlar dışında- gayret gösteriyorum. Masaüstü kısayollarını ise genelde sağ üst köşede gruplandırırım. Arkaplanı 2-3 haftada bir bazen koyumavi bazen de yeşilin yoğun olduğu 3D resimler ile değiştiririm. Sanırım rahatlatıyor beni bu renkler.

Can, Kuşadası, Üniversite Öğrencisi


Tek bir anlamı var. O da yalnızlık.

11 Ağustos 2006

Emre Tok, İstanbul, Endustri Mühendisi

Masa üstü benim için moleskine not defterim gibi. Sade ama sanki deftere yazıyormusum gibi. Belkide gezi yazılarım ile doldurdugum gercek defterime nazire yaparcasin

10 Ağustos 2006

Demet Arıöz, İstanbul, Reklam

Daha önce işyerimdeki masaüstümü yollamıştım, şimdi ise laptop'ımın şu anki masaüstünü yolluyorum. Sanırım düzenli biri olduğum için masaüstüm de oldukça derli toplu :)

Cihan Menevşe, Balıkesir, Tıp Merkezi Bilgi İşlem

Benim işyeri masaüstüm Hummer 3 Consept (yorumsuz).

09 Ağustos 2006

Zeynep Özlem Doğan, İzmir, Akademisyen


İşte bu, yoğun çalışma temposu içindeyken bu yaz sadece iki gün gidebildiğim ve hasretiyle yanıp tutuştuğum bir fotoğraf önümdeki. Benim için özel, anlamlı ,huzurlu, keyif verici.Genelde ruh halime göre değişiyor "masaüstüm" de.Şimdilerde özlemlerimi dile getiriyor ve belki daha sonra nice değişik anlamlar içerecek :)

Mustafa Üstertuna, İstanbul, Makine Mühendisi

Masa başında çalışan birisi olarak büyük ihtimalle masaüstünü tüm yakınlarımdan fazla görüyorum. Bu nedenle masaüstünde benden birşeyler olmalı. Arkaplan resimlerini iki-üç ayda bir değiştiririm. Genellikle o zamanki ruh halimi yansıtır. Şu aralar tatil modundayım. Fotoğrafı çekerken "arkaplana koyarım" diye düşündüm.
Masaüstüm zaman zaman dosyalarla dolar. Kolaycılıktan e-posta ile gelen dosyaları veya güncel olarak üzerinde çalıştığım dosyaları masaüstüne kaydederim. Sonra çok dağınık olduğunda ve aradığımı bulmakta zorlandığımda her dosyayı ilgili klasörüne gönderirim. Şu anda toparlanmış halini görüyorsunuz."

08 Ağustos 2006

Umut Işık, İstanbul, Bilgisayar Mühendisi

Masaüstü insanın evi gibidir. İnsan evinde özgür olmalı ve istediğini yapabilmelidir. Linux kullanıyorum ve bu özgürlüğü yaşıyorum.

Serdar Öner, İstanbul, Pazarlama ve Marka Uzmanı

Önce biraz topladım tabii ki :-) Şu anda oğlumun bir resmi yer almakta.

Benim için anlamı ise, işimi en hızlı şekilde yapabilmeme olanak tanıyan bir arayüz. Genellikle beni rahatlatacak görüntülerin yer almasına dikkat ederim. Dönem dönem de sadece koyu mavi ile yetinip, gözlerimi dinlendiririm :-)

07 Ağustos 2006

Demet Arıöz, İstanbul, Reklam


Çok geniş bir görsel arşive sahip olduğum için, gözüme estetik görünen her görselle masaüstümü ruh halime göre sürekli değiştiririm. Bu yolladığım iş yerindeki masaüstüm. Laptop' ımın üstünde ise mavi baloncuklar eşliğinde pembe bir küvette sırtını fırçalayan betty boop var :) en kısa zamanda onu da yollayacağım. Evdeki diğer iki bilgisayarın masaüstlerin de ise birkaç anı fotoğrafı mevcut sanırım.

Aysun Bektaş, Balıkesir, Lise Öğrencisi

Masaüstümde genelde çok az nesne bulunur. Az olmasına da özen gösteririm. Ama beni daha çok, arkaplana koyduğum resimler ilgilendiriyor. Ben arkaplanıma beni mutlu edecek, baktıkça huzur bulduğum, güzel resimleri koyarım. Masaüstümü çok seviyorum.

06 Ağustos 2006

Egemen Erol, İstanbul, Genç İşletmeci


Yaklaşık 3 yıldır masaüstümü güzelleştirmek için uğraşıyorum! Ayda en az 3 sefer deişir bu masaüstü. Kullandığım programlar aslında makinemi biraz kasıyo ama bu güzelliği görünce hiç te umrumda olmuyo :D Herkese Selam.

Ozan Çağlargil (cemshid), İstanbul, Öğrenci / Web Standartları Danışmanlığı


Masaüstümü mümkün mertebe düzenli tutmaya çalışıyorum, her ayın başında masaüstünde yer tutan, ve işlevi bitmiş olan herşeyi sıkıştırıp yedekliyorum, ve masaüstünü temizliyorum. İşler ve o dönem dikkat etmem gereken belgeler yedeklenme işleminden kurtulup, ayrı bir köşede, alakalı olmamı beklerler. Duvarkağıdı olarak düz renkler ya da rahatlatıcı resimler kullanıyorum, fazla karışık desenleri seçmemeye dikkat ediyorum.

04 Ağustos 2006

Gülhan Gülez, İstanbul, Öğrenci (Bilgisayar Programcılığı)


Masaüstü benim için tapılası birşeydir. Herşeyimi bir bakışta görmek isterim ve en önemlilerini sağ sol duvarlara en yakın yerlere koyarım. Eğer ki biri gıcıklığına simgelerimi herhangi birşeye göre (ada, boyuta, türe) düzenlemişse asla aradığımı bulamam. Üzerinde çalıştığım herhangi birşey ile işim bittiğinde zaten onu da diğer kardeşlerinin olduğu başka bir dizine kaldırırım.

Dilek:
En büyüklerinden bir LCD ekran."

Erdem Akdemir, Şanlıurfa, Bilgisayar Programcısı

Masaüstümün benim için ayrı bir yeri vardır. Onun koleksiyonunu yapar, belli aralıklarla resmini alır saklarım ve bir süre sonra onlara bakıp neler yaptığımı görürüm. Uzun süredir almamıştım. İyi ki sizi gördümde yine arşive bir resim koydum.

03 Ağustos 2006

Tarık Dinç, Ankara, Kimya - Bilgisayar

Masaustumde oldukca az öğe bulundurmaya çalışırım. Kısayollarım Baslangıç menüsünde ve hızlı başlat çubuğundadır. Masaüstümde genellikle çalıştığım dosyalar bulunur. İşleri bittiğinde harddiskin diğer bölümlerine taşırım.

Şu anda sadece tezim ile uğraştığım için tezle ilgili dosyalarım var. Bazen oldukça kalabalık olabiliyor.

Çağlar Eser, İstanbul, Reklamcı

Masa üstüm hiçbir anlam ifade etmiyor. Sadece güzel. Zaten her hafta ruh halime göre değişir.

M. Tiryaki, İstanbul, Öğrenci (İşletme)

Benim masaüstüm böyle bir şey işte. Benim için bir otomobilden çok daha fazlasını ifade eden; aşkım, Alman mucizesi, hayatımın yegâne arzularından, bir Serçe ile Ferrari' yi aynı kefeye koymama sebep olan kul yapısı: "Porsche" *. Zaman zaman değişir bu Porsche' ler genelde ya son modeller, ya da klasikler. Burada da 2006 kasa "911 turbo" teşrif etmiş. Yaklaşık 2 aydır benimle. Daha önce bir "Cayman S" vardı. Hemen elimin altında olsun istediğim "Notepad" ve internet browserım orada druyor, Internet Explorer yine her zamanki gibi var gücüyle çalışmış. Limewire'dan bulduğum kırılmış Fireworks, ve aysonunu getirmeme yarayan mucize program MS Excel :) Koftiden duran; Belgelerim, Bilgisayarım ve -hiç dolu göremeyeceğiniz- Çöp Kutum (temizlik imandandır). Ve netten oradan buradan gelen dosyaları ayda, haftada; temizlemek, ayırıp seçmek ve değerlendirmek ve aşağıdaki özel klasörümde kilit altına konmak için tutulduğu Temprorary Director mânâsına gelen Tempirectory... Dünyaya inat Winamp kurulmamış sistemimde WinMedia Player' da İstanbul' daki en geniş şahsi Kitaro kolleksiyonundan bir şaheser çalıyor. Sade, işlevsel, akıllıca tasarlanmış, içine kapanık, tutkularımı yansıtan bir yer. Google Notifier' da sürekli emrimde... Saat de 007 :)

* Porşe okunur

02 Ağustos 2006

Cavit Çetin Güner, İstanbul, Oyuncu

Bilgisayarda pek aktif değilimdir üç beş birşey var masa üstümde. Ama bu afiş hayatım. Bu adamın hayranıyım Jared Leto. Bu film hayatımın bütün korkularını aldığım yer, hep gözümün önünde olsun istiyorum.
Hayat bilgisi dizi filminde Cavit Koca (cavcav) karakterini canlandıran Cavit Çetin Güner 'e katılımı için teşekkür ediyoruz.

Fotoğraf : Ece Yıldırım

Emrullah Polat, İstanbul, Bankacı


İş hayatına başladığım günden beri kullandığım masaüstü fotoğrafı. Benim için çok özel. Masaüstünde çok fazla sayıda dosya gözükse de herbirini biliyorum. Aynı dağınık oda ve masa gibi :) Nerede ne var biliniyor :)

Mert Şıdım, Yalova, Bilgisayar Programcısı

Masaüstüm benim için bir şey ifade etmiyor aslına bakarsanız. Her ne kadar aramızda güçlü bir bağ olsa da, onu sade yapmak belki bazen farklı yapmak gibi duygular beslesem de nihayetinde sanal. Çalışırken masaüstüm benim için bişeyler ifade etmeye başladığı anda çalışmayı bırakıyorum zirâ bu bende yorgunluk belirtisi anlamına geliyor. Bilgisayarına masaüstü ile bir bağ kuracak kadar bağlı olanlara imrenmiyor değilim. Yazının sonunu bağlamak gerekirse masaüstüm sade olsun göz yormasın yeter benim için, ne duygusal ne finansal bir bağım yok belki de sadece sabah işe gelirken kapıda karşılaşıp selam vermek zorunda olduğum bir iş arkadaşıyız biz.

Özkan Ölmez, Diyarbakır, Bilgisayar Programcısı

Ben modifiyeli olan herşeyi severim, özellikle arabalar. Buna bağlı olarak masaüstümden de modifiyeli arabaları eksik etmem ve klasik bir tema güzel bence. Masaüstümü seviyorum. :)

Erkin Gül, İstanbul, Web / Grafik

Masaüstüm kaos'tur. Fon resmim kaos'tur, ama sizin için kaos benim için ise evren kaosun içindeki düzendir.

Yasin Yaylı, İstanbul, Sanat Yönetmeni

Benim masaüstüm benim otomobil tasarım anlayışım ve tarzımı anlatıyor. Beni yormayan siyah bir fon, tam merkezde benim tasarladığım bir otomobil ve temiz bir masaüstü. Karmaşadan uzak.

01 Ağustos 2006

Semih Yaman, Ankara, Öğrenci


Benim masaüstüm bu hale daha yeni geldi. Çok uğraştım denilebilir aslında. Ama bu masaüstünü bırakacağa benzemiyorum sabit bir duvar kağıdım yok genelde apod diye bir astronomi programı var onu kullanıyorum. Genelde kardeşim resim koymazsa düzenli oluyor ama olurda koyarsa ora hiç toplanmadan 1-2 hafta kalıyor.

İbrahim Delil, İstanbul, 2D/3D Tasarım

Pek değişkendir kendisi, genellikle sıcak tonları ve bol kontrastı sever. Ev ahalisinin yüzünden, sevgiliden, hatta yatak yorgandan daha cok görüyor oluşumdan dolayı, düzenli tutmaya, dengemi bozacak şekillere girmemesine dikkat ederim.

Sezgin Burak Azak, İstanbul, Sanat Yönetmeni

Genelde sade ve düzenli masaüstü kullanmayı tercih ederim. Arkaplan imajlarında, bana ilham vermesi açısından güçlü sembolleri tercih ediyorum. Bakınız Superman logolu bir masaüssü görüyorsunuz. :) Daha önce Spiderman ve bilumum kahramanlar mevcuttu. :)

Sezgin Aktaş, İzmir, Web Tasarımı

Masaüstüm, arada internetten indirdiğim dosyalar yüzünden dağılsa da derli toplu olmasına özen gösteririm. Arkaplanda gözü yormayacak sade imajlar (genelde koyu tonlar) kullanmaya özen gösteririm. İkonların dizilimi genelde simetriktir. Belli aralıklarla masaüstü düzenimi değiştiririm.

Öncü Gürsoy, İstanbul, Web Tasarımcısı

Barışı ve kardeşliği ifade ediyor!

Mustafa Özmal, İstanbul, Tasarımcı

Masaüstüm benim için özeldir lay lay bişeyler koyamam ya kendim uğraşıp yaparım yada hazır yapılmış kullanırım. Fotoğraftaki hareketim bir süper kahramanı anımsattığı için bu şekle benzer bişi yaptım. Hiçbir karaktere benzemiyor.

Mehmet Avşar Özdemir, Diyarbakır, Öğretmen (Bilgisayar Bölüm Şefi)

Sadelik ve iç huzur özlemi; rengin maviliği bundan. Bilgisayarı mouse yerine klavye ile kullanmayı sevenlere...

Atilla Karabay, İstanbul, Reklam Sanat Yönetmeni

I was hoping...

2 ay boyunca dinlediğim bir sarkı vardı, sözlerini ve şarkı ismini kullanarak bi masa üstü yapmıştım. Baya bir süre bu masa üstü ile mutlu ve mesut yaşadık. Taki şarkı sözlerini iyice ezberleyene kadar.

Halit Karataş, Ankara, Öğrenci


Bilgisayarıma format attığımda masaüstümde beş ya da altı tane ikon oluyor. Şu an gördüğünüz duruma gelmesi üç haftayı buluyor. Bilgisayarımı benden başka kullanan birisi olmadığı için, dosyalara ulaşımda dağınık kalması, bana daha kolaylık sağlıyor. Arkaplanda ise kendi çektiğim ve ya içinde bulunduğum fotoğrafları kullanıyorum. Çünkü onlar ailemi, dostlarımı ve güzel anılarımı hatırlatıyor. Böylece daha mutlu ve rahat oluyorum.

Ege Özcan, İstanbul, Öğrenci (İşletme-Ekonomi)


Masaüstüm, çok uzun bir zaman sürecinde şekillendi. En sonunda, bana en uygun olan kısayolları ve düzeni seçerek, bu hale getirdim. Daha önce çok daha karışık ve göze batan bir durumdaydı. Şimdiyse sadelik ön planda. Görev çubuğunun sağ tarafındaki ikonların yanında bulunan "kısayollar" menüsü, ikinci bir başlat menüsü gibi işlev görüyor.

Erhan Dinçkan, İstanbul, Bilgisayar Mühendisi



İşime yarasın yaramasın herşeyi koyduğum, arasıra temizleyince "dünya varmış
be" dediğim, buraya göndermek için temizlediğimde de huzura kavustuğum ancak
tekrar darmadağın olmasının bir iki gün alacağını düşündüğüm aslında gayet
fonksiyonel olan, işyerindeki bilgisayarımda kullandığım masaüstüm.
Bu temizlenmiş halidir yanıltmasın :)

Hasan Bozkuş, İstanbul, Grafiker - İllüstratör


Masaüssüm acayip sıklıkta değişir. Yine bir gün, iş yoğunluğundan bunaldığım bir anda yaptığım bir masaüstüdür. Çok fazla sürmez değişmesi, sabit kalamıyorum ;)